• Лима
  • Мапуто
  • Порт Морзби
  • Тбилиси
  • Коломбо
  • Осло
  • Лавов
Претходно Следно

2018 специјални конгреси

Во древни времиња годишните празници и други собири за обожавање го зајакнувал Божјиот народ духовно и биле прилики за голема радост (4. Мој. 23:15, 16; Неем. 8:9-18).

Во денешни времиња, годишните регионални конгреси се духовно освежување и охрабрување за Јеховините сведоци проследено со радосни прилики на дружење со своите браќа. Специјалните конгреси што се одржуват во разни земји оставаат добро сведоштво, даваат прилика да се види меѓународниот карактер на нашата организација и даваат можност да се вкуси животот во новиот свет.

Задоволство ни е да ви ги објавиме градовите каде ќе се одржат специјалните конгреси за 2018.

Конгрес
Preaching, Art Market
септември 2018
Јазици:
English
Xichangana
Português
Txitxopi
Língua de Sinais Moçambicana
Gitonga
xiTshwa
Лого
Lima
ноември 2018
Јазици:
English
español
lenguaje de señas peruano
Quechua (Ayacucho)
Лого
Street witnessing in the colombo business district
јули 2018
Јазици:
English
සිංහල
ශ්‍රී ලංකා සංඥා භාෂාව
தமிழ்
Лого